Assessment oefenen

Waarom assessment oefenen?

Gaat u binnenkort een assessment doen? Dan is het prettig om voordien de psychologischetest onderdelen te oefenen. De assessment oefeningen geven u een indruk van de assessmenttests die worden ingezet. U gaat goed voorbereid aan de slag en zult die dag het beste uit uzelf kunnen halen.

Pas-Assessment: Assessment oefenen

Tests in een assessment

Tests van een assessment oefenen zorgt ervoor dat u goed bekend raakt met de oefeningen op de dag zelf. De psycholoog die de assessment testen bij u zal afnemen, geeft u gedurende de assessment oefeningen zelf nog een heldere instructie. Voor de test begint krijgt u ook nog instructies over de tests zelf.

Bij het oefenen van je assessment gaat het vooral om intelligentie- of capaciteitentests. De kans is klein dat je exact dezelfde test krijgt bij een echt assessment. Het is dan ook belangrijker te leren hoe je de test aanpakt, dan een specifieke test te leren of veel testen te maken.

Oefentests zijn niet gelijk aan de echte tests

Oefentests zijn veelal makkelijker dan de ‘echte’ tests. De tijdsdruk is vaak lager omdat oefentesten meestal niet aan tijd gebonden zijn. Naast een tijdslimiet is de normgroep voor echte tests bijna altijd strikter. Dus verkijk je niet op de oefentesten. Als je daar goed scoort wil dat nog niet zeggen dat je bij een echte test ook goed presteert. Soms willen oefensites jou als klant werven (reclame) en die willen je graag een goed gevoel geven.

Waar kunt u assessment voorbeelden vinden?

Ga naar: OefenAssessment.nl.